Save Preloader image

0%

Latest News

Как да закупим автомобил от търг

Време за четене: 2 мин 

Какво представляват търговете?

Търговете са онлайн събития с явно наддаване, при които различни кандидат-купувачи се „състезават“ за желан от тях автомобил. Един търг обикновено протича в рамките на няколко минути. В реално време наблюдаваме наддаването и се включваме до определена заедно с вас ценова граница.

Къде можем да участваме на търг?

За автомобили в Канада, играем в тези сайтове:

За автомобили в САЩ, сайтовете са тези:

Какви автомобили се продават на търговете?

На търговете основно се предлагат автомобили с щети или такива, които са били обект на застрахователно събитие. В общия случай продавачите са застрахователи и финансови институции  Щетите обикновено са добре описани, но е нужно особено внимание, тъй като се срещат и така наречените “наредени” автомобили с маскирани щети, предлагани от частни лица.

Какво е необходимо, за да участваме от Ваше име на търг?

  • Такса за участие – тя я включена в нашата такса към вас
  • Депозит – в размер на 10% от прогнозната цена на автомобила. Депозитът е необходим като гаранция за сериозните Ви намерения да закупите автомобила, за който играем. Когато спечелим даден автомобил, ние сме длъжни да го купим и да платим цялата сума към продавача. Опцията за отказ от закупуване практически не съществува, тъй като след няколко отказа нашият акаунт в съответната платформа ще бъде блокиран от по-нататъшно участие в търгове
  • Предварителна определена максимална цена – това е цената, до която ще наддаваме от Ваше име. Ние определяме тази ценова граница заедно с вас, като вземаме предвид много фактори:
  • базираме се на богатия ни опит и на пазарната цена на подобни автомобили
  • проучваме данните от предишни сделки с подобни автомобили, които са публично достъпни 
  • разглеждаме детайлно щетите и включваме груба прогнозна оценка на цената за възстановяване в преценката на цената
  • вземаме предвид къде се намира автомобилът, какви ще бъдат разходите за вътрешен транспорт и как цената, до която играем на търга ще се отрази на крайната цена, включваща доставка до България

Какви са предимствата и рисковете на закупуване на автомобил от търг?

Тъй като повечето автомобили са обект на застрахователно събитие и се продават от застрахователни и финансови институции, то чрез участие в търг можем да постигнем наистина атрактивна цена. 

В същото време, очевидно ще трябва да инвестирате допълнителни средства и време, за да приведете автомобила във вид, готов за шофиране. В нашата практика има много случаи, в които тези допълнителни средства и време са наистина пренебрежими на фона на много по-изгодната цена, която можем да постигнем.

Основният риск при покупката на автомобил от търг е опасността да има “скрити” щети, които не са детайлно описани или откровените измами с “наредени” автомобили. Нашето участие е важно точно, за да адресираме този риск. 

Спечелихме автомобил на търг. А сега какво следва?

След като спечелим даден автомобил, първата стъпка е да платите пълната цена онлайн. Плащането трябва да се случи до 3 дни от приключването на търга. В момента, в който преведете парите, ние ви връщаме първоначалния депозит в размер на 10% от прогнозната цена.

След като автомобилът е платен, започва придвижването му към морски терминал, от където да отплава към Европа. В моента, в който бъде качен на кораб към Амстердам, Вие плащате разходите за вътрешния и за морския транспорт. Времето за придвижване и качаване на автомобила варира, но най-често е от 3 до 7 дни.

Пътуването до Амстердам отнема между 2 и 6 седмици, в зависимост от това, къде се намира автомобилът. Когато автомобилът пристигне в Европа, се разтоварва от контейнера и се обмитява. В този момент Вие плащате митническо обслужване.

Финалната стъпка е да качим автомобила на автовоз и да отпътува за България. При пристигане в София, ние ви предаваме автомобила. Нашата такса е последното нещо, което Вие заплащате.

От този момент нататък автомобилът е готов за нови приключения, а ние ви пожелаваме “На добър път”  🙂

Leave a Comment